Grip op verzuim

Hoe hoog is je verzuim? 5, 7 of 8%? Of anders gezegd: Hoeveel % van de medewerkers is aanwezig? Heb je daar invloed op? En wat moet je doen bij een concrete ziekmelding?

De afgelopen jaren is het verzuim weer toegenomen in Nederland. Het aantal mensen wat zich met burn-out ziek meldt, stijgt. Wet en regelgeving wijzigt continu. Wat zijn jouw plichten? En wat mag je van je medewerkers verwachten? Kortom, hoe houd jij grip op verzuim?

“Wat mag je van je medewerkers verwachten?”

Visie op verzuim

Wat is jouw visie op verzuim? Zullen wij hierover in gesprek gaan? Het is belangrijk helder te hebben wat je visie is. Van daaruit kun je beleid formuleren. Wat vind je bijvoorbeeld van de volgende stelling?

  • De medewerker krijgt niet de schuld dat hij of zij ziek is, maar is wel de eerstverantwoordelijke er wat aan te doen.

Winst behalen door goede verzuimaanpak

Waar ligt voor jou de winst? Is dat het inzichtelijk maken van de verzuimcijfers? Het beheersbaar maken van de kosten of het meedenken over preventie? Het tijdelijk ondersteunen vanwege drukte of coaching en kennisoverdracht? Immers,

  • Als werkgever ben je ook verantwoordelijk: signaleren, aanspreken en faciliteren

Verzuimgesprekken

Hoe ga je het gesprek aan als je dreigend verzuim signaleert? Of als iemand frequent verzuimt? En wat vraag je als een medewerker zich ziek meldt? Mag je bijvoorbeeld vragen:

  • Wat doe je om herstel te bevorderen?

“Werknemer opnieuw vaker ziek thuis”

Verzuimadvies

Zoek jij een onafhankelijke partij om met jou mee te denken, hoe je moet omgaan met verzuim? Wil je ondersteuning bij uitdagingen die rondom verzuim spelen zoals bijvoorbeeld loonsanctie, keuringen, gesprekken en arbeidsrecht? Dan ben je bij ons aan het juiste adres.

✔ Advies bij concrete verzuimsituaties. ✔ Interim casemanagement. ✔ Verzuimgesprekken oefenen. ✔ Workshop verzuim. ✔ Opstellen beleid. ✔ Vaststellen protocol. ✔ Inzicht in verzuimcijfers. ✔ Keuze arbodienst. ✔ Advies rondom verzuimpreventie en duurzame inzetbaarheid

Contact

Loop je tegen vragen aan rondom verzuim? Neem contact op voor een vrijblijvend en persoonlijk advies.

 

“Hert en de Ree helpt ons met langdurige verzuimsituaties. Wij zijn blij dat wij op hen kunnen terugvallen voor vraagstukken en het invullen van diverse documenten. Er komt veel bij kijken en het extra advies dat daarbij gegeven wordt is zeer welkom.”

JolandaMedewerker AdministratieHoogwerker Centrum NL

“Wij hebben een workshop afgenomen over de basisprincipes van verzuimbeheersing. Het was een leerzame middag. Mooi om te zien hoe concreet jullie casemanagement oppakken.”

DavidPartnerHet Loonloket

“Ben heel goed geholpen met advies hoe ik moest omgaan met een ziektegeval”

StefanEigenaarDen Ouden Totaalbouw
Verzuim