HR Interim; de mogelijkheden

Steeds meer HR professionals stellen zich beschikbaar voor HR interim opdrachten. Dit is in lijn met de landelijke trend. In 2018 telde Nederland bijna 1,1 miljoen zelfstandigen zonder personeel. De afgelopen jaren is hun aantal voortdurend gestegen en de verwachting is dat deze groei doorzet. Het gros werkt op projectbasis. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende termen. De één noemt zichzelf interimmer en de ander freelancer. De overeenkomst is dat het gaat om tijdelijke projecten.

HR Interim voordelen voor bedrijven

Binnen het HR werkveld werken er tal van professionals op tijdelijke basis bij organisaties. Een ideale oplossing om het werk door te laten gaan bij verlof of ziekte. Daarnaast gebeurt het dat voor projecten tijdelijk extra handen worden ingehuurd. Doorgaans heeft de interimmer een schat aan werkervaring opgedaan en zorgt dit voor een frisse kijk binnen een organisatie. Bovendien is de professional gewend snel te schakelen en bekend te raken met een bedrijf.

Ook als het gaat om een tijdelijke piek op te vangen kan de interimmer een organisatie ontzorgen. Zoals bij vakantieperiodes of het begeleiden van een reorganisatie. En wat dacht je van het opzetten van een opleidingsplan of het ondersteunen bij implementatie van nieuwe software? Of het terugdringen van een stijgend verzuim. Kortom, er zijn veel redenen aan te voeren om tijdelijk extra capaciteit in te huren.

Opties HR Interim medewerker

In de database van Hert en de Ree zijn interimmers opgenomen die de afgelopen jaren ervaring hebben opgedaan in tal van disciplines. Van HR Adviseurs tot Recruiters en van HR Managers tot HR Administrateurs. Naargelang de opdracht kunnen we snel inspelen op de vraag en een geschikte kandidaat voorstellen.

Mocht je als HR Professional denken “dat lijkt mij interessant om te worden opgenomen in de database”. Twijfel niet en laat je CV achter! Wij nemen contact op.

Loop je als organisatie tegen een vraagstuk aan. Of heb je vanwege ziekte of verlof te kampen met ondercapaciteit? Neem vrijblijvend contact met ons op en wij doen een passend voorstel.