Hoe eindgesprek voeren?

Hoe moet je een eindgesprek voeren? In de voorgaande blog hebben we kennis gemaakt met het belang van het exitgesprek. Door het gesprek aan te gaan kun je als organisatie leren en je voordeel doen van de positieve relatie in de toekomst. Maar hoe pak je zo’n gesprek aan?

Om het gesprek succesvol te laten verlopen zou je ervoor kunnen kiezen om dit door een neutraal iemand te laten doen. Het zou door een HR medewerker gedaan kunnen worden in plaats van de leidinggevende. Hiermee hoop je dat de vertrekkende medewerker zich vrij voelt alles te zeggen.

Door de juiste vragen de reden exit achter halen

Het is van belang dat je als werkgever antwoord krijgt op vragen als:

  • Hoe kijkt de medewerker terug op de afgelopen periode?
  • Welke punten zijn voor verbetering vatbaar?
  • Wat heeft de medewerker doen besluiten te vertrekken?
  • En in welk geval had de medewerker dus gebleven?

Om als werkgever sturing te kunnen geven aan het gesprek, zou je bijvoorbeeld de 4 A’s kunnen volgen. Hieronder tref je deze aan voorzien van een voorbeeldvraag:

  • Arbeidsinhoud > Waren de werkzaamheden helder? Wist het personeel wat de doelen waren?
  • Arbeidsomstandigheden > Was de werkdruk beheersbaar?
  • Arbeidsverhoudingen > Hoe heb je de samenwerking met de collega’s ervaren? En met de leiding of directie?
  • Arbeidsvoorwaarden > Waren er voldoende mogelijkheden tot het volgen van een training?

Tijdens het gesprek met de medewerker is het de uitdaging om de echte reden van vertrek te achterhalen. Zorg ervoor dat je naast het stellen van vragen een actieve luisterhouding aanneemt. Vraag door als het antwoord niet duidelijk is en blijf positief.

Opvolging eindgesprek

Gedurende het gesprek heb je als werkgever feedback ontvangen. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je hier ook echt wat mee doet. En dat de medewerkers merken dat de feedback serieus genomen wordt. Hoe kun je de positieve punten vasthouden en verder versterken? De aandachtspunten bekijk je kritisch en hier leer je van. Waarom zou je veel geld in werving steken als je het verloop kunt terug dringen en goede mensen kunt behouden?

Ben je na het lezen van deze blog nieuwsgierig geworden wat wij voor je kunnen betekenen? Neem contact op en we denken graag met je mee.