Administratie als ZZP’er?

Hoe doe jij je administratie als zzp’er? We kennen het allemaal wel, een lijstje met de dingen die nog gedaan moeten worden. Administratie is een van die dingen. En het komt elke maand of kwartaal weer terug. Krijg je hier nu echt energie van? En wat had je in die tijd nog meer kunnen doen?

Als zzp’er je administratie op orde

Als zzp’er doe je de administratie er vaak zelf bij. En toch blijft vaak de vraag knagen, of je het wel allemaal goed doet. Wat als je controle krijgt? We kennen allemaal wel collega’s die nare hoge rekeningen van de belastingdienst gepresenteerd krijgen. Dat wil jij niet!

Je administratie moet in orde zijn voor de belastingdienst. Maar ook voor jezelf wil je goed overzicht van hoeveel je nu echt hebt verdiend en waar je mogelijk scherper kunt zijn. Een misrekening kan je duur komen te staan. Een opdracht met verlies draaien is nooit grappig.

Enkele voorbeelden van onderdelen van je administratie zijn je facturen, urenregistratie, reiskosten, ritadministratie, brandstofbonnen, kasboek en allerhande kassabonnen.

Betaalbare boekhouder voor zzp’er

Een accountant is een heel dure oplossing. Deze kosten gemiddeld tussen € 90 en € 150 per uur. Maar als zzp’er hoef je ook helemaal geen accountant te hebben. Deze zijn pas verplicht bij als je aan 2 van de volgende 3 criteria voldoet.

  • Omzet van meer dan € 12 miljoen;
  • Totaal bezittingen van meer dan € 6 miljoen;
  • 50 man personeel of meer.

Een boekhouder is dan een goed alternatief. Let wel er zijn veel verschillen tussen boekhouders. Het is namelijk in tegenstelling tot een accountant een vrije titel. Iedereen mag zich boekhouder noemen. Vaak hebben boekhouders geen aansprakelijkheidsverzekering. Vraag hiernaar en lees hun voorwaarden. Een boekhouder kost minder dan de accountant.

Administratie zzp uitbesteden

Een goede boekhouder kent de regels en volgt de administratieve wijzigingen op de voet. Hij weet de regels goed toe te passen en verdient zichzelf daarom terug.

Het maakt niet uit of je nu als eenmanszaak of vanuit je bv werkt en je zelf op de payroll hebt staan. Hert en de Ree brengt graag overzicht in je administratie en verzorgt graag jouw boekhouding, aangiften BTW, loonadministratie en inkomstenbelasting.

Wij maken samen met jou een inschatting van de werkzaamheden en komen zo tot een eerlijke en duidelijke prijs. Neem gerust contact met ons op. Hert en de Ree, in de regio Dordrecht ook administratie voor zzp.